Я довго не наважувалась писати це, бо для мене це дуже особисте. Але якщо моя історія хоч одній жінці дасть надію — значить, не дарма.
Мені 34 роки. Ми з чоловіком разом понад 10 років, і весь цей час ми мріяли про дитину. Але вагітність не наступала. Ми проходили лікування — аналізи, клініки, УЗД, гормони… Все "нібито в нормі", але результату не було.
З кожним роком все ставало важче. Плакала ночами. Здавалося, що світ рухається вперед, а я — на одному місці. Особливо боляче було бачити чужих дітей, чути від родичів натяки. Я замкнулась, навіть з чоловіком стосунки стали холодними.
Одного дня подруга, яка колись мала дуже важку історію, сказала мені:
«Йди до бабусі Єлизавети Андріївни. Вона не лікар, але допомогла не одній жінці відкрити материнський шлях.»
Я вагалась. Але біль був сильніший за сумніви. І я звернулась.
Бабуся зустріла мене дуже по-материнськи. Вона довго слухала, не перебивала. Потім сказала:
– Блок. Твоя душа хоче дитини, а доля перекрита. Є застарілий негатив — можливо, з роду. Його треба зняти.
Вона почала працювати зі мною: молитвами, обрядами очищення, підтримкою. Це не було щось страшне чи магічне — все дуже світле, тихе, щире. Вона просила змінити деякі звички, прибрати дещо з дому, читати певні слова. Я робила все. Бо хотіла дитини понад усе.
Минуло два місяці. І одного ранку я побачила дві смужки.
Я тримала той тест в руках і не могла повірити. Плакала на підлозі. Мій чоловік стояв і мовчки обіймав мене. Це було диво. Моє маленьке диво, якого я чекала роками.
Нині моїй донечці пів року. Вона здорова, усміхнена, і кожного ранку я дякую Богові — і бабусі Єлизаветі.